Driehoekstraat, waar het nog 'n beetje zoals vroeger gaat

Ken je Buur!

Vele mensen klagen over het verdwijnen van de saamhorigheid in onze Nederlandse samenleving. Iedereen denkt alleen nog maar aan zichzelf en niemand bekommert zich meer om een ander, is de gedachte vaak. In kleine gemeenschappen als een dorp, wijk of zelfs straat waar mensen elkaar kennen, is het saamhorigheidsgevoel nog wel aanwezig. Doordat mensen elkaar kennen, houden ze meer rekening met elkaar en proberen ze er samen wat van te maken. Op grotere schaal, zoals in de steden en metropolissen, is het gevoel van individualiteit veel groter en zet iedereen zijn zelfbelang op nummer 1. Maar is dit eigenlijk wel zo? Hoe normaal is het in de stad om je buren te kennen? Is iedereen echt zo van elkaar vervreemd geraakt of valt dit eigenlijk best wel mee?

Bekijk filmpje: ken jij je buren?

 

Wat kun jij doen om het contact met je buren te verbeteren?
Hieronder een klein overzicht van bestaande initiatieven om buren nader tot elkaar te brengen.

In de burenwinkel kun je producten kopen die speciaal zijn ontworpen om contact te leggen met je buren. En mocht er niks geschikt tussen zitten, kun je altijd nog het welbekende kopje suiker lenen…
www.burenwinkel.nl

Op 26 mei 2009 is er een speciale dag van de buren georganiseerd op Europees niveau. Op de volgende link staan tips hoe je zelf een burendag kunt organiseren.
http://www.dagvandeburen.nl/buren/

Op www.localpoint.nl kun je jouw buurt op de kaart zetten. Kijk wat er in jouw buurt te doen is, kom in contact met andere buren en spoor vermiste huisdieren op.

Kan Wel! is een overheidsinitiatief dat buurtprojecten organiseert om buren nader tot elkaar te brengen en de wijk te verbeteren. Hier een overzicht van de projecten in Amsterdam. http://www.kanwel.nl/projecten/amsterdam

Terug naar hoofdpagina