Tweede leven spullen

Schuldeiser kunnen ook bij particulieren geld terug proberen te halen door een faillissementsverkoop. Deze verkoop wordt onder leiding van een curator gegeven. Spullen krijgen een bepaalde prijs en belangstellende kunnen thuis bij deze mensen hun spullen kopen.

Particuliere executie verkopen in Amsterdam staan wekelijks in het Parool. Geinteresseerden kunnen aanbellen en kijken of er iets voor hun tussen zit. Deze verkopen kunnen echter op de dag zelf nog afgezegd worden als de eigenaar toch op tijd zijn belasting betaald. Wil je zelf een keer gaan naar een faillisementsverkoop dan kun je ook op de website van de gemeente Amsterdam terecht.

Daarnaast zijn er ook verschillende online veilingshuizen die goederen uit faillissemeten aanbieden. Deze operen vaak in opdracht van derden. Hierbij kan aan schuleisers en curatoren worden gedacht.

Liefhebbers kunnen ook terecht bij Tweedehans-, Kringloopwinkels. In sommige gevallen worden de spullen die in deze winkels, worden aangetroffen verkocht in verband met het faillissement van een paritculier.