titel van de website speel het spel en word asielzoeker!

..Maar toch welkom

 

PoldoxOp 5 februari 2008 begon de enerverende ervaring van de lichting van POLDOX 2008. Dit universitaire vak leert studenten door middel van theoretische en praktische know how hoe ze door middel van verschillende audiovisuele mogelijkheden een non-fictie verhaal moeten vertellen. Deze website werkt ondersteunend met betrekking tot het verhaal, resulterend in een crossmediaal project.   

Door de maatschappelijke betrokkenheid van deze vijf gedragwetenschappers in wording heerste er een grote behoefte aan het aan de kaak stellen van de problematiek omtrent het vreemdelingenrecht in Nederland. Al zoekende naar een originele invalshoek van dit omstreden onderwerp kwamen de makers terecht bij het perspectief van de vreemdelingenadvocaat. Hieraan gelieerd is de zogenaamde volksmoeheid met betrekking tot het thema ‘vreemdelingen’.

De uiteindelijke documentairefilm draagt vooral het visuele aspect van het project, terwijl de website uitvoerige achtergrondinformatie geeft en interactie biedt. Op deze website kan je de documentairefilm bekijken, de inhoudelijke achtergronden van het thema bezichtigen en biedt zelfs de mogelijkheid om zelf deze problematiek te ervaren.   

Crossroad
navigatiemapppen link naar home pagina