Heil en Verdoemenis
menu
Film
Theorie
Research
Makers
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Film
Heil en Verdoemenis is een drieluik over Christelijke jongeren die zich zorgen maken om de zielenheil van leeftijdgenoten die 'van God los' zijn.

De documentaire begint met de introductie van Josje, Klaas en Maarten. Maarten neemt ons mee zijn kerk in en vertelt dat hij vroeger graag naar harde rockmuziek luisterde. Toen hij ging geloven kwam hij er achter dat hij van deze muziek niet vrolijk van werd. Daarom zocht  hij rust in zijn geloof in God. Hij vertelt ons dat jongeren willen ontsnappen door naar harde muziek te luisteren en te feesten, maar dat ze dit niet 24 uur per dag kunnen en uiteindelijk weer verder moeten met hun leven. Maarten stelt dat je het beste kan evangeliseren door anderen over je eigen ervaringen te vertellen. Met Klaas zitten we in zijn lege kerkgebouw waar hij vertelt over de liefde van God. Hij neemt ons hierna mee naar een Bijbelstudie die hij houdt met zijn vrienden. Daar raakt hij met hen in gesprek over de dag dat Jezus terug naar de aarde zal komen en er een tweedeling ontstaat: zij die geloven en zij die dat niet doen.

Josje rijdt in haar auto en zingt over haar liefde voor de Vader. Ook zij neemt ons mee haar kerk in en vertelt ons over de muziek die onheil brengt: techno. Jongeren die daarop dansen en feesten zullen verloren gaan. Het is haar taak hen te vertellen dat er een uitweg is, namelijk geloven in de Here Jezus. Ze wil hen behoeden.Crossroads Pharmacy, 2800 Hwy 101, Rogersville, AL 35652

 

Onder dit kopje vindt je na de slotpresentatie in Crea en uitzending op Salto A1 van 7 mei onze documentaire “Heil en Verdoemenis” en extra filmmateriaal.

 

 

 

Friday, 17 April 2009
(C) 2009 Heil en Verdoemenis
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.