Home arrow Meer over AT5
Meer over AT5

Algemeen
De kijkers
De redactie
 Algemeen
AT5 is op 1 april 1992 de lucht ingegaan met de bedoeling een lokale nieuws- en actualiteitenzender te worden. Inmiddels is de zender naar eigen zeggen 'zonder twijfel uitgegroeid tot hét meest bekeken medium van Amsterdam en omstreken en bedient het een bijzonder breed publiek.' Het Amsterdamse nieuws staat centraal in de programmering. Daarnaast biedt AT5 sport, cultuur, human interest en discussie. Zeven dagen per week en vierentwintig uur per dag. AT5 is te ontvangen in heel Noord-Nederland en Flevoland.

De kijkers 
Het potentieel aan kijkers bedraagt bijna 1 miljoen in het directe uitzendgebied. Uit een onderzoek van O+S blijkt dat 85% van alle Amsterdammers regelmatig naar AT5 kijkt. De meest bekeken programma's zijn 'Kort Amsterdams' en 'AT5 Nieuws'. AT5 wordt door alle bevolkingsgroepen goed bekeken: zowel door autochtonen als allochtonen, laag- (77%) als hoogopgeleiden ( 84%), jong (84%) en oud (83%).
De medewerkers 
De redactie van AT5 Nieuws bevindt zich in een grachtenpand aan de Herengracht, pal tegenover het huis van burgemeester Job Cohen en vlak achter het Rembrandplein. AT5 staat in 2006 onder leiding van Jan Haasbroek, die per begin maart in aangesteld als directeur/ hoofdredacteur. De operationele leiding is in handen van adjunct-directeur Roel van den Ende, chef van de nieuwsredactie is Helene Pronk. Bij AT5 werken circa 125 mensen, waarvan 85 in een vorm van dienstverband en 40 mensen met een freelance contract. Zoals AT5 zelf al zegt, maar zoals ons ook opviel, krijgen journalisten veel vrijheid om items te maken en ontwikkelen daarbij de stijl die het best bij ze past. Vele verslaggevers en presentatoren die bij AT5 begonnen zijn, zijn inmiddels toonaangevende gezichten in het Nederlandse medialandschap. Voorbeelden hiervan zijn Fons van Westerloo die na AT5 directielid bij SBS werd en nu algemeen directeur van RTL Nederland is, Ronald van Wechem , tegenwoordig financieel directeur van tv-producent Eyeworks, Ton van Royen, nu presentator bij SBS6, Matthijs van Nieuwkerk, nu presenator van Holland Sport en De wereld draait door.
Vandaag in AT5 Nieuws